Ahogy korábban is írtuk, a lawyerist.com minden évben összegyűjti az általuk legjobbnak vélt ügyvédi weboldalakat. Most az idei győztesekből szemlézünk.

A bírálati kritériumok között szerepelt, hogy mindegyik honlapnak mobilbartának kellett lennie, szükséges volt a biztonsági tanúsítvány beállítása és figyelembe vették a SEO (kereső optimalizálási) szempontokat is.

Ki kell emelnünk, hogy a 10 legjobb honlapból 7 WordPress rendszerben készült, amivel az Ügyvédhonlap is készíti az ügyvédi weboldalakat. Innen is látszik, hogy aki gyors, modern és biztonságos honlapot szeretne, bátran választhatja a WordPress-t.

A képek után írjuk a véleményünket a honlapokról, melyek a képekre kattintva meg is nyílnak.

Ez a portlandi ügyvédi iroda üzleti joggal foglalkozik, vállalkozásokat támogatnak jogi megoldásaikkal. Amiért különleges az oldal és nagyon tetszik nekünk, az a felépítés. Nem a szokásos jogterületekre bontja le, hogy mihez ért az iroda, hanem iparágakra. Ha a divat és ruhaiparágban vagy éppen a vendéglátóiparban tevékenykedik az ügyfél, akkor arra a speciális területre rendelkeznek megoldásokkal.

Sokkal logikusabb és ügyfélközelibb megoldás, mivel a cégnek vagy cégvezetőnek gyakran komplex megoldásra van szükségük – kell egy kis cégjog, egy kis munkajog, egy kis szellemi alkotások joga. Ezt nem 3-4 aloldalon akarja egy cégvezető megismerni, hanem egy csomagajánlatba foglaltan – ezzel emelkedik ki az IdeaLegal, ezt emeli ki és támogatja a honlapjuk is. Tökéletes.

 

A kansasi Venture Legal is kisvállalkozásoknak nyújt jogi segítséget. Könnyen kiválaszthatjuk, hogy szabadúszók vagyunk vagy cégünk van, felsorolja a tipikus kérdéseket, amivel ügyvédhez fordulnak (cégforma, szerződésminták, szellemi alkotásokkal kapcsolatos ügyek), találunk egy árazási segítséget és a kapcsolati információkat. Alapvetés, de ennél több nem kell egy érdeklődőnek. Letisztult és átlátható szerkezet.

Az Eisen Law is kis és közepes vállalkozásokra specializálódott – a hazai ügyvédek nagy része is ebből a szektorból igyekszik ügyfeleket szerezni. Ez a honlap sem ad semmi extrát, de a kötelezőt tökéletesen teljesíti. És ez a lényeg! Kiemelt összefoglaló, jól látható kapcsolatfelvételi lehetőségek, rövid leírás arról, hogy mivel foglalkoznak és szakmai blog – utóbbit nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az ügyfélszerzés érdekében is.

Bár ez az peres praxist építő ügyvédi iroda honlap is bekerült a legjobbak közé, nekünk kevésbé tetszik. A mozgó fejléc inkább zavaró, mint hívogató, a képek túl nagyok, a menüsorok gyakran belógnak a tartalomba. Ez inkább amerikai típusú, agresszív ügyfélszerzésre született honlap. Bár semmi problémánk nincs ezzel a stílussal, a honlapot nem mondanánk tökéletesnek.

Az egyik kedvenc kategóriánk a kártérítési ügyvédek honlapjai. A Brickley Law tökéletes példa erre területre – felsorolja, hogy mennyi féle kártérítési üggyel foglalkoznak és segít edukálni az érdeklődőket, hogy mire számíthatnak az eljárás során. Ezzel igazából saját magának spórol időt az ügyvéd, mivel nem kell minden ügyfélnek elmagyarázni az alapokat, el tudja olvasni részletesen a honlapon. Természetesen szerepelteti az elért eredményeit is, amit hazánkban, hála az Ügyvédi Kamarának, továbbra sem tehetnek meg az ügyvédek.

Tökéletes példa az egyszemélyes ügyvédi irodai honlapra – és magára a praxisra. Nem a kétszázadik büntetőjogos ügyvédi honlapot látjuk, hanem Jennifert, az ügyvédet, aki segít az ügyfeleknek. Nem „Velünk” lehet kapcsolatba lépni, hanem Jenniferrel. Sok kép, bemutatkozás, személyesség. Az alapfeltevés szerint minden ügyvéd ért a joghoz, nem ez alapján választ az ügyfél, egyre nagyobb a szerepe az érzelmekre ható meggyőzésnek, a személyes márkának, azaz ha lát valami pluszt. Ezen a honlapon, a szakmaiságát megtartva, látjuk ezt a pluszt.

Az Enright Law is megmutatja, hogy egy egyszemélyes iroda is lehet végtelenül professzionális, nem csak a nagy irodák sajátja ennek a benyomásnak a kisajátítása. Átgondolt, letisztult branding, logó, üzenetek, színvilág, blog – minden ami kell, semmi ami nem.

Ha az itt bemutatott holnapokhoz hasonló ügyvédi weboldalt szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot vagy nézze meg referenciánkat ide kattintva.

Vagy kérjen árajánlatot 1 perc alatt! Kattintson!

ügyvédhonlap logó