A Lawyerist.com 2010 óta hírdeti meg a legjobb ügyvédi weboldalak versenyét. Idén 150 ügyvédhonlappal pályáztak számos országból, de természetesen az amerikai oldalak voltak túlsúlyban. Idén csak egyetlen kritáriumot támasztottak a szervezők: nem indulhatott a versenyen nem-mobilbarát honlap (tehát a reszponzív webdesign már alapkövetelmény lett). 

Sokban hasonlítanak a győztes ügyvédi weboldalak. Kiemelkedő a vizualitás, a képek szerepe és érdemes figyelni az ügyvédi profilképek profizmusát. A legjobb bizalomépítő eszköz.

Szinte mindegyik oldal bemutatja az iroda referenciáit, árait és hogy milyen eredményeket értek el ügyfeleiknek. Ezzel segítik a potenciális ügyfeleket a választásban. Pontosan ez az a három dolog, amit egy magyar ügyvédhonlapon tilos kiírni.

A győztes pályázók oldalaiból válogatunk, az ügyvédhonlapok a képekre kattintással érhetőek el.

 

A kreatív cégekre célzó butik new yorki iroda a teljesen minimalista, végletekig letisztult dizájnjával hódított. Tökéletesen érti a célcsoport igényeit és ízlésvilágát, egyszerűen átlátható, 1 oldalas weblap. Talán már-már túl egyszerű is:

jenny ugyvedhonlap

A neve mindent elmond. Ki, mit és hol csinál. Tökéletes. Az egész oldal az információra van felépítve: mivel tudja segíteni az ügyvéd az ügyfeleit. Mi vár rá, mi a büntetőeljárás folyamata, mire számíthat korább tapasztalatok alapján. Élő chat és videóbemutatók teszik interaktívvá az oldalt:

chicago ugyvedhonlap
Egy kétfős, büntetőjogi ügyvédi iroda honlapja is lehet olyan színvonalas, mint egy nemzetközi ügyvédi irodáé. Ráadásul egy 150.000 fős kanadai városban tevékenykednek. Profi dizájn, szép képek, informatív oldal, könnyű navigáció:

kanada ugyvedhonlap

A szexuális bűncselekmények áldozataira specializálódott weboldal minden megoldásával a sértettekre fókuszál. Igyekszik már a honlapon minden lehetséges kérdésre választ adni. Az oldal még egy „gyors kilépés” gombbal is rendelkezik, így ha olvasás közben rányitnak az emberre, nem kell feltűnő módon becsuknia a böngészőt, hanem átnavigál a weather.com-ra:

sex ugyvedhonlap

A gyanúsan magyar hangzású munkajogi praxisú ügyvédi iroda fő üzenete: mi csak munkavállalókat képviselünk. Ezzel pozícionálták is magukat. Röviden leírják a legjobb, beazonosítható tulajdonságaikat, melyek bár klisésen hangzanak, de mégis azonnal bizalmat ébresztenek a sérelmet szenvedett munkavállalóban:

munka ugyvedhonlap

Válóperes ügyvédek. Remek sliderrel kezdődik az oldal, csupa filmes utalással, melyek mindegyike a válási procedúra egy kardinális kérdésére kínál megoldást (vagyonmegosztás, gyerekelhelyezés az apák szempontjainak a figyelembevételével…). Egyértelmű menüpontok, könnyű navigálás, válasz minden kérdésre, blog és releváns tapasztalatok, eredményekkel. Tökéletes:

divorce ugyvedhonlap

Hogy egy rossz példát is mutassunk: amikor a dizájn a használhatóság rovására megy. Lassú az oldal a háttér videó miatt, rosszul olvashatóak az információk. Nincs kedve az embernek elmélyedni a részletekben:

art ugyvedhonlap

Szellemi alkotások jogára és ezen belül videójátékokra és startupokra specializálódott iroda. 10 másodperc alatt rájövünk, hogy jó helyen járunk-e. Ismét igazodik a célcsoporthoz, és egy niche területet szemel ki magának, ahol sikeressé válhat. Ez nem csak honlap, ez stratégia:

ip ugyvedhonlap

Ugyanez a koncepció, csak katonák képviseltére szakosodott iroda formájában:

katona ugyvedhonlap

Ez az oldal pedig egyszerűen nagyon szép!

ever ugyvedhonlap

Lehet, hogy önnek is új honlapra lenne szüksége? Akkor ide kell kattintani:

ugyvedhonlap